12. memorijalni turnir ”Galib Mujčić” u Vitezu

The image “http://nkcelik.co.ba/images/vijesti/tnvitez1xv8.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.Prvi dan Memorijalnog turnira „Galib Mujičić“ u Vitezu, 12.-og po redu je igran po velikoj sparini. Ipak odlično fizički pripremljni igrači NK ČELIK su porazili niželigaša FK Vitez sa 6:1. U prvom poluvremenu su nastupili igrači koji bi u narednoj sezoni trebali biti osnovica kluba i u vremenskom rasponu od 30-tak minuta su postigli 6 golova. Vrlo zadovoljan Ivo Ištuk je na poluvremenu promijenio kompletan sastav te su oni koji se još uvijek bore za poziciju u timu u drugom dijelu igre pokušavali napraviti još neku priliku ali u tome nisu uspijevali.

Finalni dio turnira je odigran pred zavidnim brojem gledatelja, njih oko 1500 među kojima je bila i veća skupina Robijaša.

ČELIK je nastupio u sastavu: Burić, Lukačević, Hasanović, Hadžić, Imamović, Šabić, Morjankić, Karić, Novaković, Pupčević i Hećo.

Na samome početku (u 3-oj minuti) Hadžić je asistirao kapitenu Šabiću i rezantni udarac s 20-tak metara je golman Travnika paradom izbacio u korner. Potom prva greška u napadu, u 10-oj minuti Hadžić usamljen na 5 metara pred praznom mrežom loptom prebacuje okvir gola. U 20-oj minuti Nermin Šabić je iz slobodnjaka šutirao s 30 metara ali golman Travnika ponovo loptu izbacuje u korner.prilike su se redale ali nije bilo realizacije (za razliku od dana ranije kada je skoro svaki uadarac završavao u mreži). Najveću priliku u prvom dijelu je imao novajlija Zoran Novaković u 44oj minuti nakon asistencije Šabića sam se probio do vrha 16erca ali se u posljednjem trenutku spetljao i umjesto da uputi šut pao je preko lopte. Početkom drugog dijela šef stručnog štaba Ivo Ištuk pravi par izmjena tako da u igru umjesto Karića i Šabića ulaze Džafić i Mašić. Gol odluke je došao u 66-oj minuti. Nakon što je oboren Novakvić na 20-tak metara lijevo od gola, nakon slobodnog udarca u 16metara je najviši bio Hadžić i glavom u maniri vrhunskog strijelca loptu poslao u suprotni kut svog bivšeg tima. Do kraja utakmice su nastupili još i Marković i Zatagić. Izrazito grubu igru suparnika glavni sudija nije sankcionirao ranije tako da je tek u 85-oj minuti dodijelio crveni karton kapitenu Kakanjaca, mada je za to imao razloga i mnogo ranije.

premijerliga
Sta gledas kad t nezanimama jel?

13 komentara

Komentariši