postovi

03.01.2008.

Grujić nastavlja karijeru u nepoznatom Izraeslkom klubu?

Vladan Grujić,igrač Sarajeva krijeru bi nastaio u nepoznatom klubu Izreala.Grujić je izjavio za Oslobođenja da ne želi da govori o kojem je klubu riječ,dok se transfer ne odradi.Rekao je da imaju sve kasete njegovih nastupa.Vladan je postavio svoje zavjete i za dva dana tj. do 5. januara trebao bi dobiti odgovor o uslovim.Pošto,igrač kao Grujić je jako potreban klubovima Izrael ovaj transfer će vijerovatno biti relizovan.

I ponovo je Mešanović najzaposeni sportski direktor.U posljednjih nekolko dana spominje se i povratak igrača Marija Lamišića.Lamišić je prošlo sezonu igrao u švedskom trećoligašu Aif Motalu.
˝To je zahvalan igrač. O njemu se pozitivno izjasnio i trener Malkočević. Mi bi Lamešića odmah vratili. Igrački gledano, on bi nam dobro došao, ali u ovom trenutku se još ništa nismo konkretno dogovorili. Postoji obostrana želja i mi vjerujemo da će mnogo toga biti jasnije poslije Nove godine˝, rekao je Mešanović.

 

02.01.2008.

Zimski prelazni rok uveliko u toku kod Slobode

http://www.sportin.ba/SlikeVijesti/sloboda_tusanj.jpgU Slobodu bi se trebali vratiti Mešić i Sarajlić.Za Oslobođenje rekao je Mešanović da su sa Orašjem riješili sve oko Sarajlića,i našli svotu koja odgovara i jednom i drugom klubu,sa Mešićem takođe sve riješili,i da nema razloga zašto ne bi potpisao ugovor.Još se i priča o inozemskom pojačanju:
Brazilski fudbaleri Rogeiro Rodrigez, koji igra na poziciji ofanzivnog veznog, mogao bi doći na probu u tuzlansku Slobodu. Naime, sportski direktor Slobode Enes Mešanović je, na preporuku menadžera iz Širokog Brijega, prihvatio sugestiju da pregleda snimke trojice Brazilaca, a nekadašnjem kapitenu Tuzlaka za oko je zapeo 20-godišnji Rodrigez. 
Rodrigez je veoma brz igrač sa zadovoljavajućom tehnikom. Snimke treba pogledati i trener Sakib Malkočević. Ako bi i on dao svoju saglasnost, pozvali bismo Rodrigeza na probu, a pored njega, još se neki igrači nude Slobodi - rekao je Mešanović.
Rodrigez je gradio karijeru u domovini i ovo mu je prvi ozbiljniji izlet u Evropu. Prema prvim najavama, mogao bi započeti ciklus priprema, koje je trener Malkočević zakazao za 10. januar.

Pripremio:Premijerliga

01.01.2008.

Almir Turković napušta nogomet

Almir Turković napušta nogomet

http://www.blogger.ba/slike/35678.586629.jpgVeć veteran Sarajeva,Turković izjavio je kako će napustiti fudbal,kada se završi sezona.Ako bude zdrav,odraditi će tih preostalih 6 mijeseci na Koševu.Turković bi ubrzo trebao ići na pregled noge,ako mu tekme postanu naporne i neizdržive i ako noga to ne bude podnosila onda će morati otići,i ako se želi podruditi da odradi ovaj period uspiješno,dodao je veteran Sarajeva. 


Copyright © 2008. ►Bosnian Football Leauge◄. Sva prava pridržana.
Design by Prela.ba