postovi

02.01.2008.

Zimski prelazni rok uveliko u toku kod Slobode

http://www.sportin.ba/SlikeVijesti/sloboda_tusanj.jpgU Slobodu bi se trebali vratiti Mešić i Sarajlić.Za Oslobođenje rekao je Mešanović da su sa Orašjem riješili sve oko Sarajlića,i našli svotu koja odgovara i jednom i drugom klubu,sa Mešićem takođe sve riješili,i da nema razloga zašto ne bi potpisao ugovor.Još se i priča o inozemskom pojačanju:
Brazilski fudbaleri Rogeiro Rodrigez, koji igra na poziciji ofanzivnog veznog, mogao bi doći na probu u tuzlansku Slobodu. Naime, sportski direktor Slobode Enes Mešanović je, na preporuku menadžera iz Širokog Brijega, prihvatio sugestiju da pregleda snimke trojice Brazilaca, a nekadašnjem kapitenu Tuzlaka za oko je zapeo 20-godišnji Rodrigez. 
Rodrigez je veoma brz igrač sa zadovoljavajućom tehnikom. Snimke treba pogledati i trener Sakib Malkočević. Ako bi i on dao svoju saglasnost, pozvali bismo Rodrigeza na probu, a pored njega, još se neki igrači nude Slobodi - rekao je Mešanović.
Rodrigez je gradio karijeru u domovini i ovo mu je prvi ozbiljniji izlet u Evropu. Prema prvim najavama, mogao bi započeti ciklus priprema, koje je trener Malkočević zakazao za 10. januar.

Pripremio:Premijerliga


Copyright © 2008. ►Bosnian Football Leauge◄. Sva prava pridržana.
Design by Prela.ba